Włóczka zpagetti to doskonały materiał do wyrobu różnego rodzaju dzianin. Włóczkę taką uzyskuje się na skutek recyklingu resztek materiałowych (odpadów włókienniczych). Średnica wątku przędzy włókienniczej w przypadku zpagetti to zazwyczaj 4-10 milimetrów. Do dziergania włóczką zpagetti używa się dużego szydła. Włóczka zpagetti – zalety: • Możliwość bardzo szybkiego wiązania i […]
BLOG
Sznurek bawełniany jest ostatnio bardzo modnym materiałem, używanym w robótkach ręcznych zamiast wełny i nici. Sama jego struktura narzuca już inne traktowanie – jest dość gruby – około 3 lub 5 mm, sztywny i mało elastyczny. Do jego przerabiania należy użyć drutów i szydełka w rozmiarach 10 mm, 12 mm. […]
Często tak się dzieje, że przy wrabianiu wzoru w robótkę nagle zaczynają zmieniać się jej wymiary lub kształt. Linie brzegowe mogą przestać być równe, pojawiają się inne zakończenia rzędów. I co wtedy? Czy jest to efekt złego przerabia nici, czy zgoła coś innego? Każdy wzór rządzi się własnymi prawami. Zabiera […]
Zpagetti to specyficzna włoczka. Pozyskiwana jest z resztek materiałowych. Jest doskonała na wszelkiego rodzaju dywany i dywaniki, pokrowce, torby, zabawki a nawet ciuchy czy buty 🙂 Ale tak naprawdę wszystko zależy od wyobraźni. Zpagetti jest trwała i kolorowa. Skład to 95% bawełny i nieco lycry. Co ważne zpagetti nie zmienia […]